2020-08-21 554 浏览
疫情下的香港 支持小店 基隆茶餐厅 快靓正 港式常餐 冻柠茶 沙爹牛肉面 火腿奄列加牛油方包 良心小店 仲会派饭盒街拍左2小时,行到去深水步,理所当然就衬有下午茶堂食开餐先下午茶都系廿几30蚊起,与一般茶餐厅差不多,味道亦唔突出但系呢度既老板经常会派饭比老人家同弱势,算系为佢经营做小小支持常餐特餐下午茶餐 炒河炒面炒饭 鸡脾薯条乜都有,选择多,配搭多饿底唔考虑太多,直接点左一个40蚊既常餐,冻饮加2蚊位置唔多,可能就返大家要分开坐D,好彩唔洗等位直入咁柠茶先上,30几度降温消暑良品,呢度冻饮够冰冻,饮到尾D冻都未溶晒值得一赞,茶味唔突出,但调得几顺口好饮,没有苦涩味再黎就系沙爹牛意同煎蛋奄列牛油方包太少牛油,几乎无味,我就夹埋个火腿奄列一齐食岩岩好食不过不失既味道,肚饿了,最紧要够快上菜嘛!沙爹牛肉汤意,佢D意粉粗到公仔面咁款,仲以为佢比错原本以为佢唔够味道,食食下发现佢沙爹味慢慢渗出黎又几够浓味㖞!意粉比公仔面好食,少一份油腻感,环境装修都干净,冷气又够冻亦都无因为要翻单赶客走,算系咁啦
街拍左2小时,行到去深水步,理所当然就衬有下午茶堂食开餐先
下午茶都系廿几30蚊起,与一般茶餐厅差不多,味道亦唔突出
饿底唔考虑太多,直接点左一个40蚊既常餐,冻饮加2蚊
位置唔多,可能就返大家要分开坐D,好彩唔洗等位直入
值得一赞,茶味唔突出,但调得几顺口好饮,没有苦涩味
再黎就系沙爹牛意同煎蛋奄列
不过不失既味道,肚饿了,最紧要够快上菜嘛!
沙爹牛肉汤意,佢D意粉粗到公仔面咁款,仲以为佢比错
意粉比公仔面好食,少一份油腻感,环境装修都干净,冷气又够冻
亦都无因为要翻单赶客走,算系咁啦
外卖自取