放工系长沙湾揾野食,天气咁冻,就好想打边炉。经过呢间小店,见到佢推出左一人火锅,三款肉类可以拣,最平$53 就有交易,加埋一都系$60 就打到边炉,都咪话唔抵食呀!🤩 而且虽然平,但食既野绝对唔hea!铺头唔算好大,系两边长卡位设计,坐得几舒服,二个人打边炉位置都算宽敞。观察到应该系家庭式运作,老板同老板娘都好友善,有个后生既应该系呀仔,帮手处理落单同埋电子野。呀仔仲会主动同食客倾计,了解下食客有冇咩意见同埋食得饱唔饱。我觉得呢d 小店既人情味真系愈黎愈难得!🥹除咗拣肉类,边炉配料都好多选择,有我最爱既芝士丸。而且每个餐都跟咗杂菜拼盘,就算想加配野食都唔算贵。连埋个粉面,食完超饱😆 推荐佢既滑鸡,真心好滑👍🏻👍🏻👍🏻!!!好入味!!!唔止系汤底既味,应该系本身都有腌过,同埋几新鲜。另外仲有个自家制汉堡丸👍🏻 👍🏻边炉配料,推荐可以直接单点。老板话呢个汉堡丸系师傅手打,食落好香黑椒同埋香草味,口感扎实肥瘦均匀,配上芝麻花生酱,好有惊喜。整体呢个定价真系好有良心,有小店嘅人情味,性价比超高,值得支持!🙌🏻🙌🏻

2024-11-22
  • 自家制汉堡丸