2019-10-14
2019年10月12日 星期六今日同女朋友行完街之后,喺尖沙咀打算揾嘢食做晚餐行行吓去到呢一间别天神拉面门口,女朋友话最近好多香港人都帮衬,叫我地都支持下入到去虽然位置唔多,不过坐得好舒适同觉得好窝心,因为墙上面黐住左好多同香港人打气嘅说话,系每一个顾客食完之后贴上去嘅餐牌嘅选择唔多,拉面只有两款唔同嘅口味,我哋分别叫咗两个唔同嘅套餐先来嘅系前菜小龙虾沙律,沙律配埋紫菜一齐食会更加好味,沙律里面食得出一粒粒嘅小龙虾肉,肉质几弹牙至于女朋友嘅前菜就叫咗日式煎饺子,外皮煎到有少少焦,所以食落比较脆然后到女朋友点既豚骨汤面,佢话汤底奶白色,好重猪骨味,而叉烧切得好厚身,仲有成只糖心蛋添而我就要左虾味增豚骨汤面,面上面有好多虾米,而汤底就分别饮得出虾同味增既味道,仲好似有虾油添,同猪骨汤底系完全唔同既类别,好有特色能够食到咁有质素嘅拉面,又可以留言继续支持香港人,应该冇乜边几间铺头可以做到,要多啲嚟继续支持
今日同女朋友行完街之后,喺尖沙咀打算揾嘢食做晚餐