2019-01-14 68 浏览
周末黎尖沙咀就一定多人,要想食晚饭唔使点排队就要谂谂计,第一样就系要早D 食,第二样就要试下一D 小店。岩岩个个星期就系系尖沙咀行完,提早六点左右食晚饭,而且行过见到依间拉面舖几吸引,所以就入左入黎。店舖不大约廿个位置,但感觉舒适,而食物选择亦唔系好多,但系都有齐沾面同埋拉面。睇相见到佢个黑松露安格斯牛沾面好似唔错咁,不过我同朋友都想食拉面,惟有下次有机会再黎食过。我就点左辛辣豚骨拉面,中辛,面条方面可以拣软硬同埋选择配料。而且我仲加35蚊可以有一个小食同埋饮品 我就拣左饺子。而朋友就点左樱花虾拉面,清汤。天气小小冻就想食辣,中辛辣度岩岩好,汤底够浓,温泉蛋好味,面条我选择了标准,软硬程度刚好。樱花虾拉面都有好多樱花虾,我朋友比左D我试,而汤底虽然系清汤,但个味都够浓。最后就是饺子,一碟有五只,师傅煎完之后再焗过,所以皮很脆,口感宁舍不同,绝对值得一试。
店舖不大约廿个位置,但感觉舒适,而食物选择亦唔系好多,
不过我同朋友都想食拉面,惟有下次有机会再黎食过。
樱花虾拉面
而朋友就点左樱花虾拉面,清汤。
饺子
饺子