2023-02-17
旺角黑布街呢间TAP 好多人推介,佢主打系买本地啤酒同进口啤酒,净系啤酒嘅款式已经高达十几种,而且佢定期就会换啤酒款式,只要卖完就未必会再进同一款货,所以如果有兴趣又想试佢某啲款式既话一定要趁早。佢地理位置都算方便,好近旺角地铁站。装修系行欧美酒吧风格,最特别系佢会将酒名全包写系点上面嘅黑板度,方便客人知道有边啲酒选择。我地叫左两款小食分别喺黄金薯条同卡津煎虾,黄金薯条其实喺咸蛋酱制成嘅薯条,入口香脆之余仲带住浓浓嘅咸蛋黄沙酱味,而且份量超大份,绝对够两三个人食。而卡津煎虾喺用本地买嘅酱料煎成,十分惹味而且虾肉十分弹牙又好新鲜。吐司鸡哩𠮶主食绝对推介,佢系一块厚嘅咖央多士配枫糖浆,再配一大块炸鸡扒,鸡扒炸得超松脆,咬落去肉汁好juicy, 鸡肉十分嫩滑, 100蚊都唔驶嘅价钱咁大份,真系好抵食。脆边汉堡,佢嘅汉堡牛肉好juicy而且好厚身, 汉堡边亦都烤到脆卜卜,同配菜配合得好好。饮品我地叫咗一个荔枝玫瑰红茶菌,佢带0.5%嘅酒精因为发酵过, 饮落好似荔枝玫瑰梳打。啤酒方面我地拣左皮尔森,佢系一款麦味好重嘅进口啤,如果唔钟意甜味重嘅啤酒哩个系一个好好嘅选择。