2015-02-19 418 浏览
lahris经常会帮衬唐记的中式包点,今日就去买咸鱼肉饼饭,可能是lunch hour,比较多人,仲有工人姐姐拖住个小女生排在我前面再前面据我观察,工人姐姐不愔中文,惟有看图拣饭,小女生又好似唔识嘢咁,大概搞左两分几钟,而我前面的女人就已经非常不耐烦,仲话「不如帮左我先」估唔到的是,店员呀姨好霸气,只抛低一句,「人地排队先」(其实都只系讲道理)然后好耐心咁问小女生「呢个有猪肉,你姐姐食唔食猪肉架?」太贴心了吧! 同时又提一提个工人姐姐,「后面好多人排队,你地要快少少喇!」先说我的饭,好吃,咸鱼好香,肉饼好吃(虽然实左少少),返到office都仲热,算okay啦! 4分out of 5分,有1.5分系畀果位店员呀姨的!

2015-02-17
5 分钟 (外卖自取)