2019-04-26 344 浏览
去旺角返去最吸引嘅,除咗睇花,系去贵族饼店,呢间饼店一直屹立不倒,每次经过都会俾佢嘅曲奇、蛋挞、菠萝蛋糕吸引着。。。南瓜脆脆,杏仁脆脆$58两款真系好好食,系一款令人地停唔到口嘅小食,屋企人觉得佢非常香脆,两款比较,个人较为喜欢南瓜月味道更加突出,而且屋企人更加觉得呢一款出品必澳门巨记更好食呢。。。礼盒曲奇饼$156香港嘅手信又多一项新选择香港制造令人信心增加呢一个铁盒包装俾大牌子嘅曲奇更加抵食,因为铁盒入面没有多余嘅间隔,整盒曲奇饼都排得满满的,而且一盒入边已经有齐八只味,可以一次过上都重口味呢。.夏威夷果仁曲奇 咖啡合桃曲奇 黑白芝麻夏威夷果仁曲奇 合桃曲奇朱古力果仁曲奇 腰果曲奇 提子曲奇 心型杏仁曲奇.曲奇饼除咗造型靓,最紧要就系味道,水准好平均够松化。个人比较钟意黑白芝麻夏威夷果仁曲奇 同朱古力果仁曲奇。因为味道较为突出,相对心形杏仁曲奇,味道可能比较你单调,杏仁味不足,不过其余几个款式也相当不错呢。总括来说,这盒曲奇饼也是有水准的,难怪饼店常常也有大量人在门外聚集呢

南瓜脆脆,杏仁脆脆$58

礼盒曲奇饼$156