2023-08-07 175 浏览
佐敦d好野吃经常都喺d唔起眼嘅位置🤣呢次就无意间发现呢家川味菜啦🤔两个人就点咗个二人餐🤣份量真喺太多咗食唔晒,后面收碟时唔太忙仲能小姐姐倾咗两句,实在太亲切🤣话说佢手上嘅图案真系几好睇😆🌶️辣度可选👉大辣/中辣/小辣/2小辣/3小辣 /BB辣 🐮水煮手切牛肉(二人餐)里面有大豆芽/云耳/薯粉/腐竹/豆卜,就呢d配料已经送饭🤣冇霖到牛肉真系好多而且都好大块😍川式风味十足👍🏻🐔孜然鸡翼(加叫)新鲜出炉,即叫即做,上嚟嘅时候热浪扑面而嚟🤣睇著闻著就超有食欲😋等唔切想试翻件,好彩朋友阻止咗我,哈哈哈哈,鸡翼外皮卜卜脆,撒有孜然粉,内里鸡肉嫩滑可口,真嘅停唔到落离😆食唔完都必须打包走嘞!🥒红油青瓜/凉拌大豆芽(二人餐)呢两款夏天很清爽,非常开胃,佢话系同一个酱汁但系入口感觉系唔一样嘅,我朋友钟意豆芽,我反而钟意青瓜🤣🤣份量真嘅太多咗,就算俾我一碗白饭都可以一餐🤣🍜凉拌酸辣薯粉/大炸酱米线(二人餐)🤣原本系配白饭嘅,不过加钱换咗呢两款🤣上嚟真嘅吓一跳,太大份啦🤣薯粉上面淋有特制酱汁仲有酸菜🤩炸酱面汤底反而比薯粉更加掂🤣🤣跟餐仲会有一碟菜同两杯喝嘅嘢,整体落嚟系超值嘅!份量巨多,就算喺嘅3-4个人享用

🌶️辣度可选👉大辣/中辣/小辣/2小辣/3小辣 /BB辣

🐮水煮手切牛肉(二人餐)

🐔孜然鸡翼(加叫)

🥒红油青瓜/凉拌大豆芽(二人餐)

🍜凉拌酸辣薯粉/大炸酱米线(二人餐)

跟餐仲会有一碟菜同两杯喝嘅嘢,整体落嚟系超值嘅!份量巨多,就算喺嘅3-4个人享用都问题唔大🤣入座嘅大多应该都系周边街坊,就呢份量主打一个经济实惠,平民美食嘞😆

埋单先发现原嚟口水鸡同米线系主打,多年都得奖😋下系一定要嚟试一下,而且手工辣酱一罐罐有香辣、麻辣两个口味,可以买回家享用😚

呢个餐厅原来都开咗好多年,唔走入嚟真嘅发现唔咗呢里仲藏住一家宝藏餐厅😌全港只有呢一家哦😆