2022-07-30
收工一聚早兩日喺荃灣西拎返部之前要維修嘅屋企電話,跟住就順便同埋個friend一齊食埋飯先返屋企,我哋去咗荃灣西西鐵站附近嘅一間餐廳,叫做火山燒,每人叫咗個餐同埋小食,食到飽一飽就返屋企,嘻。頂級高腰西冷200克再加多杯凍奶茶$151呢個西冷非常之厚,我諗至少有三本書咁高,應該都有5cm。然之後放咗喺一個好熱好熱嘅鐵板上面,呢個鐵板非常之熱,眼睇塊西冷擺落去好快就已經熟咗,跟住自己就跟手反轉另一面,每嗰邊都好快已經燒到熟左。牛嘅香味同埋鐵板嘅香味,好快陣陣傳入我的鼻。因為燒得唔算好熟,所以咬落去鬆軟可口,原汁原味嘅西冷就係我口裏邊咀嚼。仲有配埋餐廳嘅特製醬汁,增添一些風味 。仲有跟埋一碗白飯,食完啱啱好飽晒。卡邦尼煙肉火腿溫泉蛋天使麵然後叫杯熱檸水$78溫泉蛋撈埋天使麵,就係一個完美嘅配搭,本身卡邦尼煙肉火腿天使麵已經有醬汁,再加埋我整爛咗個溫泉蛋撈埋落去,成個醬汁即刻昇華左另一個層次。天使麵雖然好幼,但係每一條都好有彈性。小食就叫咗個大阪章魚燒$38每一粒都有章魚喺入邊,仲有醬汁,被諗返起自己之前日本旅行,哈哈。埋單連埋+1服務費就係$294,平均每個人就係$147。
頂級高腰西冷
200克
再加多杯凍奶茶
卡邦尼煙肉火腿溫泉蛋天使麵
然後叫杯熱檸水
小食就叫咗個大阪章魚燒
埋單連埋+1服務費就係$294,平均每個人就係$147。