2017-03-03 1980 浏览
冰室开到成行成市,间间都话要怀缅过去昔日既旧貌,但食物既质素真系良莠不齐!唉要揾到间入得口,又抗通胀既真系少知有少!依间系其中一间连锁式既冰室,我记得好耐之前食过,但印象都一般啦!今日又黎到附近工作,见佢仲有下午茶咁抵,就一于试下。个餐牌就好似无咩点变,都系乒乓球拍,下午茶既选择真系算几多。焗既炒既包类炸物应有尽有,本身唔想食炸野,拣左瑞士鸡翼沙律,点知个侍应话无左架啦,得反炸,咁就拣猪排啦,都算个伙记老实。赞完佢转头黎就出事,一睇都知系炸啦!又写煎不过份量都唔算太少,仲有我钟意既薯仔沙律。味道而言,个沙律个酱好似有点怪怪,唔系白色kafu 个个味啦,系咩就食唔出!仲有少少萝卜同什果中和下,无咁dry! 不过如果多少少就好啦!个猪排都系正正常常咁啦⋯⋯无咩特别重点紧系杯奶茶啦,比平时太x个d大成倍,奶同茶既比例适中,算系中上之作。中意佢个杯有反自己既一点特色,唔系常见黑白淡奶杯!其实佢系未用黑白淡奶,对于日日都至少一杯既人黎讲,一饮都饮得出!有反自己特色杯都抵赞。讲反价钱,其实比好多旺区既茶餐厅较平,平时无装修无品牌既都系咁上下,佢开得系旺区,应该租金都好贵,但价钱都无话太过惊人!见同

赞完佢转头黎就出事,一睇都知系炸啦!又写煎
个猪排都系正正常常咁啦⋯⋯无咩特别

讲反价钱,其实比好多旺区既茶餐厅较平,平时无装修无品牌既都系咁上下,佢开得系旺区,应该租金都好贵,但价钱都无话太过惊人!见同台食客个焗饭都唔系太少,都可以当做晚餐!因为佢个下午茶时间去到6:30,当个early dinner 黎讲就几抵既!
最后去收银处比钱,先见到佢个号外,几得意,下次有机会要试佢个农夫包!可惜我得一个人,担心食唔晒jei !