2016-03-25 2382 浏览
讲左想黎食好耐,但次次去到门口,又唔太想食点心。今晚去到门口,终于一鼓作气咁入左去😂其实之前已经食过,上次食左个甜薄餐,好好食,但今次黎已经无左😭唯有之后再食糖水补返😏两个人食叫左八个点心,讲多无谓,去图! 佢的餐牌好中式,好似话你知入边就有好野咁😂 两个人食,都唔算食好多,但系食落,好似叫得太多虾既野,差唔多碟碟都有虾😂 第一虾:韭黄鲜虾肠是也,个皮唔厚,而且入面只虾仲大大只,但食唔到有韭黄,夹开都唔系好觉得有,而且个豉油就太淡,落左同无落差别不太大呢~呢度就扣左少少分了~ 第二虾:虾饺是也,皮薄,入面只虾都好爽,点埋辣椒油食好味,佢同烧买都唔系一笼笼咁叫,系逐粒叫,最少每款叫两粒。 鹌春蛋烧买:本身叫左普通烧买就唔会叫多个,但呢个唔系好多地方有得食,所以就叫左,佢唔系逐粒叫,但一笼都系得两粒。唔算系特别好食,但胜在够哂热。 正常烧买: 平时系酒楼见到的烧买就高身少少,咁个好似俾人压扁左咁😂咬落好爽爽地,好食! 本身叫左春卷,但系黎左腐皮卷,因为食到尾声先发现错左,所以唔好浪费,就要左呢个。腐皮卷就略嫌油左少少,一咬落去d油就冲出黎,但系入面就好足

本身叫左春卷,但系黎左腐皮卷,因为食到尾声先发现错左,所以唔好浪费,就要左呢个。腐皮卷就略嫌油左少少,一咬落去d油就冲出黎,但系入面就好足料,只虾都系大大只的。

棉花鸡:个鸡好滑,唔算好重鸡味,芋头一入口就溶,因为我唔食'棉花'所以就无食到个'棉花'了。

蒸糯米饭:好够热,而且好够味,配埋个腊肠好食,个腊肠咬落去好香,如果再放d葱系面,点缀下就更好了
整体:唔错,几好食,有时想食下点心,可以到试,我个人就比较钟意个虾饺同糯米饭喇。
2016-03-24