2020-11-05 722 浏览
最近有时收工会黎蓝田食下小食先返屋企,地铁出口个层选择越黎越少,就多左黎汇景5楼揾良心店。 呢条巷都有几间拣,睇完签上的波儿、好味鸡蛋仔,都系手卷屋岩口味D。手卷、寿司都系十几蚊起有交易,小食店既价位,估唔到行入去仲有得堂食,有几张凳唔洗立食咁惨,台上仲放好哂即弃筷子、豉油、wasabi同碟仔。见食评大赞玉子烧($11),当然叫左,一落单就见店员即时放上网加热加酱汁,热辣辣咁上台。 甜蛋好软滑湿润,入面既饭都粒粒分明,配埋沙律酱几开胃。三文鱼腩反卷($25)比想像中细份,三文鱼腩系新鲜有油香既,饭同鱼生中间仲卷左块紫菜好有心机,不过个人觉得唔加紫菜可能仲好D。有时寿司瘾起,就算俾得起钱去日本铺头独食都仲要等位等上菜,想快快手真系做到立食寿司文化呢度真系几岩,材料新鲜有下次。