2019-07-26 486 浏览
收工约咗朋友去圆方行街,行行下上左天台见到有好多唔同嘅酒吧同餐厅,行出少少睇完个靓靓日落景,就拣咗呢间餐厅食晚餐。呢间餐厅有两层,下面果层主要系俾人饮啤酒,收工Chill下嘅,而上面𠮶层主要系安排食晚餐嘅客人入座。我哋就被安排左喺上层嘅卡位位置。餐牌选择都多,仲要呢间餐厅有做promotion,逢星期一竟然有主菜买一送一,超级无敌抵食呀!因为其实佢主菜最平百几蚊都有一个,买一送一真系超抵!不过好可惜,虽然我食𠮶日系星期一,但我同行嘅嘴刁朋友净系想食牛扒,而牛扒唔包括系主菜度,所以就享受唔到呢个优惠啦⋯果然系西餐厅,饮品嘅种类仲多个野食。以下只系一半餐牌。我哋嗌咗一个本地少爷手工啤酒,呢个啤酒我超级推荐,因为佢闻落去系好香既果味,饮落都系果味重,一啲都唔似系啤酒,好易入口,超级啱唔太钟意饮酒嘅女仔饮,真系一啲苦味都冇。不过佢都成5%酒精浓度㗎,唔好以为冇酒味就系咁饮,到时醉左就唔好~另外朋友嗌左杯士多啤梨加热情果嘅Mocktail,抵赞嘅系佢用环保饮筒,朋友话果味好香浓又唔会太甜,几好味。我哋最后嗌咗一个招牌海鲜扁意粉同美国顶级12安士肉眼扒(5成)。餐厅出餐都几快,嗌完坐咗15分钟到就

果然系西餐厅,饮品嘅种类仲多个野食。以下只系一半餐牌。

少爷手工啤酒

我哋最后嗌咗一个招牌海鲜扁意粉同美国顶级12安士肉眼扒(5成)。餐厅出餐都几快,嗌完坐咗15分钟到就有得食,同埋佢两个主菜同一时间嚟到,咁就唔使等到冻哂先一齐食啦。

招牌海鲜扁意粉:海鲜配料好足,以青口大虾为主,仲有少少蟹肉同埋龙虾肉,好鲜甜。不过我最钟意嘅系佢加左少少辣椒,成个汁好特别,少少似龙虾汁但系又唔完全系龙虾汁个味,好难形容,净系知道好好味~
贬意粉嘅淋度系弹牙适中嘅,正!
招牌海鲜扁意粉

美国顶级12安士肉眼扒:个扒上面嘅纹路好靓,配埋黑松露牛油,成个味好夹。
美国顶级12安士肉眼扒

你睇吓佢啲肉汁超多,颜色真系粉红色!熟嘅程度啱啱好,肉入面有肥膏夹杂,好肥美,牛魔王表示好满足!
美国顶级12安士肉眼扒

总括而言呢间餐厅气氛好舒服,一边听住啲柔和嘅音乐,一边食美食,饮美酒,同朋友嘻嘻哈哈吹水,一日工作嘅疲累都洗走晒~仲要有好抵食嘅promotion添,下次经过嘅朋友仔一定要黎试下啦!
2019-07-22
少爷手工啤酒