2016-05-25
平时夜收工,今日难得有早,约个朋友食餐贺佢求婚成功既饭。间串烧店系佢发板拣的,我就第一次泥,揾路都揾左我一大轮,好彩佢既食物质素冇令我失望。最先啤一啤佢,跟住个牛舌就泥喇,真系好食到一个点呢,系食过咁多牛舌中最好既都吾定。佢肉汁好多,一咬系口内发散,肉质相比起牛舌,更加贴近系一件有咬口既牛肉粒,大部份牛舌都偏韧,但依间既牛舌系软身好多咖,要有既赵口都有既,但就软一般既好多,吾知系佢牛本身好,定烧时有咩秘诀呢!和牛串都吾差,但比牛舌比下去了。煎饺子都非常香脆,特别系饺子与饺子中间个边位。软壳蟹手卷就一般水准,不过间野平均份量偏小。最后未食过河豚,所以点左天妇罗,好有趣既食感,甜甜地,好似炸鱿鱼丝咁上下,我都吾识点形容。大家最后饮左三支啤酒,三百蚊落楼咁拉。