2012-05-03
事源是这样呢间野一向都有个promotion就系食完早餐/ 下午茶餐后, 佢会俾一张coupon你下次再食早餐/ 下午茶时, 就可以减两蚊而张coupon系有限期的, 大概是一至两个月左右吧因为这个原因, 我一个月前开始习惯了系呢间野食早餐每星期大概都有3日左右而每次都系循环咁用coupon, 用一张, 拎返一张琴日5月2号我食左个早餐, 照旧收返张coupon啦咁今日我下午茶时间口痕痕, 咁岩又可以落街下蛇下咁就第一次落左去食下午茶到俾钱果时, 我俾张coupon个收银个收银话张coupon已经过左期原来5月2号个早更收银俾果张coupon我, 系4月30号到期的咁我就话, 我成日都黎食早餐架㖞, 张coupon你地琴日先俾我喳㖞点知个收银就企硬, 话过左期就过左期跟住有个企堂呀姐认得我, 都知我琴日先黎过咁按常理都明白, 我冇可能系呃你果两蚊啦而个收银都系企硬, 话佢唔清楚早更果个系点最后我出左门口, 谂左阵觉得唔对路啦, 入返去再理论过个收银就好悔气咁话- 两蚊喳嘛? 好啦, 我俾你喇虽然我冇闹出黎, 但系听完真系忍住成肚火你当我乞衣? 唔系两蚊既问题! 呢个系原则既坚持啰!大佬
呢间野一向都有个promotion
就系食完早餐/ 下午茶餐后, 佢会俾一张coupon你
下次再食早餐/ 下午茶时, 就可以减两蚊
而张coupon系有限期的, 大概是一至两个月左右吧
因为这个原因, 我一个月前开始习惯了系呢间野食早餐
每星期大概都有3日左右
而每次都系循环咁用coupon, 用一张, 拎返一张
琴日5月2号我食左个早餐, 照旧收返张coupon啦
咁今日我下午茶时间口痕痕, 咁岩又可以落街下蛇下
咁就第一次落左去食下午茶
到俾钱果时, 我俾张coupon个收银
个收银话张coupon已经过左期
点知个收银就企硬, 话过左期就过左期
跟住有个企堂呀姐认得我, 都知我琴日先黎过
咁按常理都明白, 我冇可能系呃你果两蚊啦
而个收银都系企硬, 话佢唔清楚早更果个系点
最后我出左门口, 谂左阵觉得唔对路啦, 入返去再理论过
个收银就好悔气咁话- 两蚊喳嘛? 好啦, 我俾你喇
虽然我冇闹出黎, 但系听完真系忍住成肚火
你当我乞衣? 唔系两蚊既问题! 呢个系原则既坚持啰!
大佬, 呢个出错系你地早更收银既错失
你个午更收银可唔可以识得变通下?
你个同事都同你讲, 呢个客琴日先黎过, 咁照道理我就会有张今日用得既coupon啦, 除非咪就系早更收银搅错左啰
何况唔系两唔两蚊既问题, 系你觉得我想呃你果两蚊
你搅个咁既promote目的都系想客人食完会再返黎姐
如果个效果反而系赶走d熟客既, 咁你不如乜都唔好搅
唔需要咁样去侮辱你既客人