今日专登过嚟朝早谂住买杯咖啡,因为平时行过见铺头门面都几靓,谂住试下。好啦,叫左一杯热latte ($38),一杯热Americano ($38),我比Apple Pay,一野收左我$78,见到payment过左数我先知,问声收银服务员,🥲点知佢大大声讲粗口:顶!㩒错钱!跟住就等左一大轮,再收过我嘅Payment … 咁等待期间,佢嘅同事帮我冲紧两杯咖啡,但见佢地拉低口罩,系到试咖啡先再帮我冲,我都觉得正常不过⋯ 但去到冲我两杯Order左嘅咖啡,佢地都系拉低口罩,两个人轮流伸个鼻去嗅我杯咖啡🤢 咁因为疫情严重,我同收银姐姐讲声: emmmmm 佢地咁样拉低口罩去嗅我杯咖啡好似唔系咁好啵 ⋯ 点知收银姐姐发脾气,超大声:同事呀!你杯咖啡掉咗佢啦!再冲过!比人闹呀当下我作为客人⋯觉得感觉太差⋯因为担心卫生问题而提出嘅一句说话,点解要发咁大脾气⋯完全不专业,之后收银姐姐仲走去同佢冲紧咖啡嘅同事细细声讲,大声笑;令我哋觉得感觉好差,永远不会再帮衬。