2020-06-14 1724 浏览
话说今天想食早餐,见到门口餐牌,价钱相宜,见到openrice评价多like,所以谂住一试,但系一入去就开始发觉唔对路。收银厨房感觉唔想做客生意,似想赶客,当我同老婆倾紧食咩时,无拿拿一句得埋黎,得"左边早餐(佢表情系想食就食,唔食就走)"(但我系未埋去买野的),算数,我同老婆都冇理会,之后选左岩既餐,我问佢有冇堂食(因为地方睇落好细),佢话有,可以去下面或者后面坐,甘买完后我就拎住野食落下面,当坐底时,有个阿婶走埋黎话唔俾食,我问佢咩意思,佢同我讲上面买唔俾拎落黎(但上面条友叫我拎落去),最后老细话加26蚊先可堂食(我预祝你生意兴隆,依d钱长赚长有)。野食唔算难食,系个面有几款面(公仔面有几条乌冬;沙爹牛得4块,多到呢,加埋收左我44蚊个餐,底食到),总结黎讲,收银态度差,依d 钱豪俾你