原本今日食紧堂食但想外卖俾屋企人就谂住临走先order以免甜品冻咗,途中已经听到其收银女职员对其他walk in客称已经截咗单,但同时又入咗4位walk in客人,后来得知佢哋截单时间系22:15分,但我话要落单嘅时候系22:13分。我有尝试喺qr code order但临埋单见到显示嘅系堂食我就冇喺手机埋单而系直接出去cashier话要外卖,但个女职员就同我讲冇办法落单因为已经截咗单,但同时佢帮紧啱啱walk in入嚟嘅4个客人落单。点解要差别待遇?未够截单时间点解拒绝帮我落单但又帮其余4位落单?我质问完个职员并要求揾负责人投诉,个职员仲要用极度轻佻嘅语气同我讲: 我唔知你讲紧咩!你自己揾啦! 请问呢啲系服务性行业应有嘅态度咩?再者我原本已经堂食紧,正常临last order都会remind返客人仲有冇其他需要,但佢完全冇做到不特止仲要系我要求落单嘅时候拒绝我。请重视职员培训问题
2024-12-30