2020-12-07 463 浏览
咁啱喺沙田第一城附近做完嘢,就顺便喺商场揾嘢食,见到好多年冇色嘅味千拉面 ,突然间想怀缅下,睇下依家有咩新嘢食店舖环境光猛四正,而且有好多卡位,坐得好舒服 餐牌好多嘢食㖞......有拉面,沾面,铁板饭,咖哩饭,小食,饮品等等...仲有专畀小朋友食嘅儿童餐㖭~~六点前仲有人下午茶,廿零三十蚊有拉面炒饭,包埋饮品超抵食㖞同同事每人叫咗杯饮品,分别系白桃乳酸梳打同埋巨峰乳酸梳打~~两杯嘅味道都唔会太甜又够气,我本人就钟意巨峰多啲,提子味出啲海陆拼盘(鱿鱼和鸡翼) $42卖相好吸引,鱿鱼同鸡翼都炸到卜卜脆!! 鱿鱼爽口一啲都唔靭~~鸡肉就够嫩滑日式炸鸡 $36 炸鸡比想像中好食!! 外皮炸得够香脆可口!而且鸡肉幼嫩,咬落好juicy一啲都唔干炙烧豚肉拉面 $65有三大块大大条嘅豚肉,烧得好香呀!食落一啲都唔会觉得腻~~ 汤底浓,拉面软硬度适中,唔会太淋有咬口味千沾汁面 $65 沾汁面汤底够浓郁但唔会太咸,每条面都可以沾到浓浓嘅汤汁食沾面既好处就系汁同面分开,面唔会被浸淋

店舖环境光猛四正,而且有好多卡位,坐得好舒服

仲有专畀小朋友食嘅儿童餐㖭~~

六点前仲有人下午茶,廿零三十蚊有拉面炒饭,包埋饮品超抵食㖞

海陆拼盘(鱿鱼和鸡翼) $42
卖相好吸引,鱿鱼同鸡翼都炸到卜卜脆!!
鱿鱼爽口一啲都唔靭~~鸡肉就够嫩滑

日式炸鸡 $36
炸鸡比想像中好食!!

炙烧豚肉拉面 $65
有三大块大大条嘅豚肉,烧得好香呀!食落一啲都唔会觉得腻~~
汤底浓,拉面软硬度适中,唔会太淋有咬口

味千沾汁面 $65
沾汁面汤底够浓郁但唔会太咸,每条面都可以沾到浓浓嘅汤汁

食沾面既好处就系汁同面分开,面唔会被浸淋
  • 味千沾汁面
  • 日式炸鸡