2011-03-17 11 浏览
一向对铜锣烧果子烧呢类日式饼食好有兴趣, 所以自从呢度开左之后就好一直好想揾个机会黎一试究竟!试过两次放工黎到, 门口都有人排队, 排队无问题, 但听到每个饼都要等10分钟以上; 我见有好多人都系行开左隔一阵再返黎攞, d人仲要一盒几个甘买!计返下甘我咪随时买一个饼都要等半个钟?! 所以都系放弃了终于呢个星期六, 响谂唔到食咩既情况下, 突然谂起呢度既果子烧., 即刻搭车去尖咀先!两点到黎到, 一个人都无呢, 太好la!即刻要左个奶油味, 卖饼既女人话买一个$10, 买三个就$27. 虽然有少少心动, 而且都有几只味想试, 但为免眼阔肚窄, 都系唔好勉强la等左8分钟到有得食, 不过个饼只系微暖! 似现成多过即制…咬落去第一啖未食到custard, 所以可以好清楚食到个饼系咩味---无味! 无蛋味亦无奶味, 好干, 唔松软~ 再咬一啖食到custard la, 唔够甜, 不过唔会太腻~ 其实custard唔多, 根本做唔到佢所谓既酱爆效果有机会都会想试埋其他味既, 但一定唔会特登再黎, 排队更加唔驶谂//

所以都系放弃了

外卖自取