2023-07-04 704 浏览
中环soho区太多特色小店,但呢间法菜我情有独钟,主厨仲系曾任米芝莲一星餐厅既副主厨,所以出品有一定质素放假紧系叹杯House White,朋友就点了杯house red,有点酒精的确令人放松用招牌生蚝去配酒非常完美,生蚝够鲜入口仲有油醋汁调味,仲有爽口嘅青瓜粒同西瓜粒㗎呢款前菜冷盘我非常钟意,用咗肥美吞拿鱼做他他,仲加入鱼蓉鱼粒增加口感,最画龙点睛系加入熏蛋黄,捞埋一齐食滑嫩美味另一款前菜用咗海鲜制成香肠,再用热狗做法,估唔到香脆面包夹住海鲜香肠系咁夹,饮啲白酒味道即时升华King Prawn Tagliatelle系brunch menu内,大虾够新鲜煎到微微焦香,食落好鲜够爽口弹牙,而意大利扁面条煮到刚刚好,面质烟韧挂到蕃茄浓汁甜品系玛德莲蛋糕,入口好松软,里面仲有流心栗子酱,焗到恰到好处,非常邪恶美味