2021-12-19
科学园绝对系一个假日好去处💕每次过去我都钟意嚟呢间Hunky Dory 尤其是坐近outdoor位置 望住出面嘅大草地 劲chill😎呢日仲系weekend 见到好多人带咗小朋友嚟玩 个氛围同感觉都好正👨👩👦👦当然都因为呢度嘅食物质素唔错我先会翻嚟啦😌◾英国皇家牛肉汉堡呢个正啊喂🍔五层厚嘅汉堡 分别有生菜/蕃茄/牛肉/芝士/烟肉 牛肉我地拣咗五成熟 说到就到👍🏻嚟到切开见到中间嘅粉红色 流晒口水🤤煎得好香 充满肉汁而且肉味好香浓 赞! 伴碟仲有粗薯条同沙律菜🥗够晒诚意◽韩国小部队锅有好多款主打嘅韩国fusion料理🇰🇷每次嚟我都会试一款 今次拣咗部队锅 因为真系太耐无飞韩国🥺好想食返啲地道野 韩国拉面/年糕/冬菇/韩国肠仔同午餐肉 当然唔少得有只鸡蛋比你捞捞🤤比我想像中做得出色 而且辣味好够🌶️呢个set仲有配咗汤同泡菜tim◾双重炸脆鸡中翼鸡翼都几大只 炸得好脆 但入囗唔会干争争 仲有肉汁🐔用黑椒同蒜蓉调味 惹味得嚟带少少香辣感◽Cream Burlee Cappuccino◾Ice Mocha呢度嘅咖啡出色都唔系新闻☕我仍然钟情于Cream Burlee系列 而朋友拣嘅Moch
当然都因为呢度嘅食物质素唔错我先会翻嚟啦😌
◾英国皇家牛肉汉堡
◽韩国小部队锅
◾双重炸脆鸡中翼
◽Cream Burlee Cappuccino
◾Ice Mocha
呢度嘅咖啡出色都唔系新闻☕我仍然钟情于Cream Burlee系列 而朋友拣嘅Mocha都唔错 朱古力同咖啡味都好平均🍫