2017-11-30
1966 浏览
☀️今日放假,训左晏觉,起身就要揾野食。家姐问:食咩好?我话:吾好谂了,就食🍜谭仔 🍜啦😄😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂平时一黎亲谭仔,就系食果几样架啦!连Menu 都吾洗睇,我就直接order左 鸡肉10小辣🍜 我家姐就order 酸菜麻辣酸辣 10小辣🍜再加 蒜泥白肉、土匪鸡翼🍜鸡肉10小辣🍜虽然我净系叫左一个𩠌,但都系大大碗,见到都开心😃汤底: 有韮菜、芽菜、腐竹,劲多芽菜,超中意👍🏻 呢个酸辣,比较偏向辣味,酸味较淡。 我中意d鸡肉切到甘细,食起身既感觉吾似食紧鸡肉,但系就系中意😂 夹杂d芽菜一齐食,好有咬口👍🏻🍜酸菜麻辣面🍜平时中意同家姐交换𩠌食😝 我都食左d酸菜,吾咸,酸得岩岩好,都几爽口既~🍗蒜泥白肉🍗睇落去,的确见到d肥膏隔住d肉,可能因为佢够薄,加埋蒜泥、麻辣油,混埋一齐,d肉吸晒麻油,蒜泥,一啖摆落口,口感一流,蒜泥散发阵阵香味,完全吾觉有肥肉系度👍🏻(但食完有口气,一定要准备好香口珠😂)🍗土匪鸡翼🍗烧鸡翼,有成十粒芝麻同辣椒粉系面,闻落去以辣椒味以主,咬落去,够干身,吾错!最后,如果谂吾到食咩,谭仔都系个吾错既选择😋
再加 蒜泥白肉、土匪鸡翼
🍜鸡肉10小辣🍜
虽然我净系叫左一个𩠌,但都系大大碗,见到都开心😃
🍜酸菜麻辣面🍜
🍗蒜泥白肉🍗
(但食完有口气,一定要准备好香口珠😂)
🍗土匪鸡翼🍗
最后,如果谂吾到食咩,谭仔都系个吾错既选择😋