2019-02-21
食店: 金之魂釜饭专门店食品: 金魂(鳗鱼釜饭)($98)+五花豚肉釜($78)身边人工作关系未能正日庆祝情人节❤️ 佢又钟爱食鳗鱼🐟 最近又看到呢间食店既鳗鱼饭性价比高🥪所以年初五 决定提早庆祝 早场看<铳梦>午饭去试一试呢间釜饭专门店🍚味道方面 先讲鳗鱼釜饭 鳗鱼够厚身 鳗鱼汁味道适中 不会过咸 饭采用珍珠米🍚 粒粒独立分明 饭口感还可 亦有饭焦 但饭略嫌有少少生 至于五花豚肉釜饭一碗有7-8块🐖 份量十足 但饭同样都有少少生 整体而言 2个釜饭都偏咸 可能系由于饭本身已有南瓜 菇做配料 以有一定味道 再加上鳗鱼或豚肉本身既调味和酱汁 味道有点遍重 饭后口渴感颇重坦白讲 唔使$100食到一个鳗鱼釜饭套餐 性价比绝对高 而其他釜饭套餐大概$60-$80 值得一试注:-- 午餐跟餐饮 我点左即磨咖啡☕ 味道确实不错- 呢间店系近来淘大既人气店 大家请预留点时间排队
食品: 金魂(鳗鱼釜饭)($98)+五花豚肉釜($78)
注:-
- 午餐跟餐饮 我点左即磨咖啡☕ 味道确实不错