2020-09-18
星期五终于放工,同朋友约咗去元朗食好嘢。朋友介绍之下,嚟咗呢一间泰国菜餐厅食饭。佢嘅装修系开放式,有种酒吧嘅感觉。入到去餐厅都播住一啲泰国音乐,都放咗好多泰国风嘅装饰,个feel真系唔错。店员好热心咁介绍有啲咩好食,仲推介左几款菜单冇写嘅菜式(虽然我哋最后冇叫到)我同朋友讲叫咗菠萝特饮同啤酒,超大杯好抵饮。前菜叫咗炸鸡翼同串烧,店员仲好体贴咁介绍串烧要点酱汁同放香草先好食。我哋跟住店员嘅做法去食,真系好味咗几倍。特别推荐串烧,啲肉又多汁又嫩,好抵食。主菜食咗牛仔骨,牛仔骨都有特别嘅酱汁去配,酱汁甜甜酸酸好特别,加落牛仔骨更有一番滋味!仲有冬阴功汤,一上菜店员好热心咁帮我哋分碗装汤,真系好多谢𠮶位店员既贴心服务!我朋友话冬阴功汤最好味,我都好认同,汤又多料又足味,下次再嚟一定会再叫呢碗汤!整体来讲,呢间餐厅环境又好、服务又体贴、食物都好好味, 十分推荐各位嚟happy Friday!