2022-06-17 102 浏览
收工饿饿地想督下嘢,见到呢间新开嘅小食店都几抵食,而且款式仲好多! 就外卖咗啲嚟试下!🍭鱼肉烧卖($12@8)食亲小食当然唔少得我最爱嘅烧卖😆 价钱正路,食落绝对唔系龙x𠮶啲资素!正常鱼肉烧卖,似凉茶铺𠮶款烧卖,但口感比较硬身,如果可以煮淋身少少就会正啲!🍭咖喱陈皮鱼蛋($12@8)因为见到系陈皮鱼蛋所以叫~ 呢款鱼蛋系相对细粒,落咗陈皮去整,系怀旧嘅味道😍 🍭招牌咖喱猪皮萝卜($25)觉得猪皮煮得唔错,超级弹牙,我食唔停🤤 调味做得几出色不过对于我嚟讲咸咗少少~ 萝卜唔会太硬,几唔错!🍭泰式酸辣无骨凤爪($28)痴线呢个超级好食!不过佢系酸味多过辣味,因为有啲系劲辣架,对于唔太食得辣嘅我嚟讲会有啲辛苦~ 所以呢个酸味大啲嘅就好岩我!! 而且见到佢落左大量配料去整,系诚意之作!!呢间小店除咗以上几款,仲有好多唔同嘅嘢食,系其他小食店揾唔到架!例如风琴腐皮、爆馅三文治、鸡杂粉、汤、粥、泰式小食,甚至中式糖水都有,大家经开可以去寻宝!🙆‍♀️

🍭鱼肉烧卖($12@8)

🍭咖喱陈皮鱼蛋($12@8)

🍭招牌咖喱猪皮萝卜($25)

🍭泰式酸辣无骨凤爪($28)