2023-01-16
🥞🍸🥞🍸Superhooman🍨🍸🍨🍸📝评分: 9.0/10📍 天后清风街16号地舖⏱1100-2200 (Mon-Fri) / 0930-2200 (Sat, Sun & Public Holiday) ______________________________✨型格工业风酒吧餐厅放工放假必去✨———————————————————— 今次同大家介绍下呢间位于天后嘅工业风cafe🫶🏻餐厅虽小但五脏俱全✨入面有个劲吸睛嘅酒bar位,仲有调酒师🍸啱哂想同朋友仔chill住叹杯酒倾下计嘅你哋!而且佢系一间宠物友善嘅cafe🐶🐱仲有for宠物嘅食物menu,如果想带埋你嘅毛孩呢度就完全啱晒你啦!______________________________⭕️Negitoro & Avocado Tartare ($178)⭕️Tom Yum Clam Soup ($88)⭕️Classic Beef & Cheese Burger with Fries (upgraded to Sweet Potato Fries) ($188)⭕️Creamy Mentaiko Soft-shell Crab
📝评分: 9.0/10
📍 天后清风街16号地舖
✨型格工业风酒吧餐厅放工放假必去✨
————————————————————
⭕️Tom Yum Clam Soup ($88)
⭕️Creamy Mentaiko Soft-shell Crab Pasta ($178)
⭕️Signature SUPERHOOMAN Baby Pancake with ice cream ($108)
介绍两款前菜先😽他他喺上碟见到佢分量劲多😻底层有好厚嘅吞拿鱼蓉,就咁食落都冇乜筋,上面有mix咗wasabi嘅牛油果酱同满满嘅蟹子🤩仲有生菜可以包住食,口层好丰富👍🏻唯一就系略嫌个wasabi味有啲劲🥹盖过咗吞拿鱼嘅鲜味。整体上值得一试‼️
另一个前菜就系汤🥘店员介绍咗佢地嘅冬荫功汤我哋试,而呢个的确俾到惊喜我地😋佢地嘅冬荫功唔系平时其他泰国餐厅嘅咁creamy,睇落汤底好清,但系劲足料!饮一啖已经感受到好浓香矛味🥰最惊喜值得赞嘅系入面嘅蚬,份量超多,食极都仲有咁,而且只只都劲鲜味劲甜🤤超正啊❣️同埋见到有红青辣椒一齐煮,所以饮饮下都几辣,几开胃😁
之后就系两道Main dishes啦!我哋order咗明太子软壳蟹意粉同classic beef burger🍔 意粉份量正常,好挂汁👍🏻而且唔系好腻😽软壳蟹都算大只。burger嘅牛就冇得order想几成熟,但食落口都够juicy,配菜方面我哋升级咗跟蕃薯条,份量都几多😆
最后就叫咗佢哋嘅signature甜品🥞细细粒好可爱啊🥰班戟都fluffy,但蛋香唔算重
,隔离仲有啲香蕉、士多啤梨等嘅水果可以一齐食,配埋啲山楂酱,酸酸甜甜更加开胃 🤩雪糕我哋叫咗朱古力🍨仲可以拣云呢拿或士多单啤梨味,加$18仲可以升级变开心果味,好多选择☺️
整体嚟讲呢间cafe嘅食物质素极高👍🏻👍🏻小编绝对会想回头再食多次‼️🤤
#香港良心小店#黄色经济圈#食好西#superhooman#pasta#mentaiko#softshellcrab#cafe#restaurant#coffee#western#spagetti#pancake#cocktail#tartare#foodie#foodiehk#eationary_superhooman#eationary_天后#tinhau#foodhk#yummy#hongkong