2018-11-30 115 浏览
系大角咀学完结他揾好野食,见到利奥坊呢度d餐厅几阔落又唔多人,就拣左呢间试下!一入门口见到有个关东煮自助吧,忍唔住要拣几样野试试!我地点左日本萝卜、竹轮、冬菇、日本鱼饼、福袋,点完坐返位就可以,唔使自己拎!呢度既关东煮较甜,但煮得够软,由其系萝卜,所以好入味!开头仲惊唔够饱就叫左个美人锅,点知黎到系超大个锅,好抵食!最重要系个鸡底系浓郁既鸡汤,蔬菜浸哂落去,好味道!小食有海蜇同烧鸡泡鱼干,海蜇正常,几爽口!而烧鸡泡鱼干是必食推介!! 鸡泡鱼干完全唔会好梗、食到痴牙,估计系新鲜烧,所以外脆内软,又够大碟,食哂d野再慢慢用鸡泡鱼干送野饮,同朋友倾下偈另外试左黑毛猪腩串,我地烧左好耐,以为会过哂龙。但食落去仲系好软身,有猪既味道,而唔系猪腥味!到浜烧大海老同浜烧蚝,待应帮我地较左5分钟就食得,烧蚝时佢仲问我地加唔加清酒落去,话有客人会唔钟意,好细心!食既时候觉得真系岩岩好,蚝一d都唔腥(可能系加左清酒),几鲜!海老就大大只(话哂都$68),啖啖肉,烧完都冇霉既感觉,但就冇咩虾羔!系呢度仲可以饮到静冈先饮到既绿茶可乐同日本樱花可乐,朋友试左好钟意绿茶可乐,我就觉得有d药油味,而樱花可乐真系好重

系呢度仲可以饮到静冈先饮到既绿茶可乐同日本樱花可乐
,朋友试左好钟意绿茶可乐,我就觉得有d药油味,而樱花可乐真系好重樱花味,钟意既会钟意呢个味

我就拣左完熟桃子梳打同信州提子梳打,初时以为梳打会系一杯杯餐厅沟出来,但原来真系日本支装梳打,值回票价!

呢度真系放工松一松既好地方,又细心(食一餐用左几个唔同炉),价钱适中,宁静气氛配上d日文电视,感觉自己置身于日本!