返工返得咁辛苦真系想FF下做二世祖🤡 暂时做唔到都可以嚟呢间Cafe Chill下🤣 市场上嘅壁画同摆设好有玩味🎨 一直都好想嚟试吓好出名嘅抹茶朱古力😛 估唔到除咗招牌名乜之外推出了唔少新既Item 质素都几有水准🩷 系一间别有心思既Cafe☕️⭐️ 自家制芥末洋葱酱炸鸡窝夫 🧇Chicken Waffle系我最钟意食嘅Comfort Food 不夸张❤️ 鸡肉充满香料同花生嘅调味好香脆🍗 配上松软既窝夫同Maple Syrup甜咸嘅配搭好美式🍁 配上流心蛋黄好有层次🍳⭐️ 大蒜丝自家烤乳猪意大利饭 🍖烤乳猪皮脆而不油腻好有葡国菜的影子🇵🇹意大利饭饭粒偏硬接近传统做法👍🏻 唔会太腻太多Cream蒜香比较浓郁🧄⭐️ 特浓宇治抹茶白朱古力奶 🍵浓郁嘅宇治抹茶💚带回甘配上明治鲜奶好幼滑好Smooth🤍 本身担心朱古力会太甜🍫但系份量好平衡绝对无抢抹茶的风头⭐️ 牛油果香蕉奶昔 🥑幼滑但系依稀食到牛油果嘅果粒用料真才实料😋 口感浓稠但系配上香蕉就中和左草青味甜度更加温和🍌
自家制芥末洋葱酱炸鸡窝夫

⭐️ 自家制芥末洋葱酱炸鸡窝夫 🧇