2021-04-21 261 浏览
自从生完bb,好耐都未试过出去觅食,好挂住美食呀。。。今日终于可以揾番𠮶种感觉,食好多好好味嘅嘢,最好嘅系又无拣错餐厅,完全可以大饱口福。今次就拣咗好耐都冇食过嘅流水虾,对上次去泰国食已经唔知系几时啦,但系香港嘅质素绝对同泰国可以相比,甚至系更加优胜。荃湾呢间分店大概有5000尺空间感十足而且环境好舒服,座位就有卡位又或者可以坐喺水缸房一路夹下一路食,今次我就拣咗坐喺水缸旁边可以玩住食。虾嘅新鲜度十足,爽口又大只,仲有我最钟意食嘅膏,而且数量一啲都唔小,想食几多有几多。除咗主角大头虾之外仲会有好多唔同嘅熟食,我哋首先讲吓头盘小食,会有泰国嘅必吃小食木瓜沙律同埋泰式嘅酸辣凤爪,食嘢之前先食呢两个小食会令个人更加开胃。另外仲会有啲炸物可以食,有春卷,虾片等等。钟意食油炸嘅人士千祈唔好错过。除咗烧大头虾之外仲有好多唔同嘅肉类可以烧例如猪扒,牛扒,鸡翼,串烧。值得一题嘅就有好多唔同嘅海鲜,例如扇贝,带子,圣子等等。真系目不暇给。净系食出边嘅自助食品其实已经食唔晒,但系餐厅仲好贴心咁会每人奉上一盒指定嘅刺身 ,如果唔够可以追加。另外仲会有带子鲍鱼拼盘一份。真系饱到郁唔到,非常满足呀!