2020-07-20
疫情关系,#爸爸妈妈 困咗喺屋企成个星期🤪 #周末 好想带佢哋出去行吓,食完 #午餐,我哋喺 #西贡海旁 望吓天望吓海,有 #船家 泊埋岸边卖 #海鲜🦞 就算唔帮衬睇吓佢哋,都系一种乐趣😉 不过天气实在太热,都系带佢哋去 #饮杯嘢、#凉吓冷气 比较稳阵。行吓行吓我哋嚟到 #Starbucks,当时 #人客 唔算太多,我先安排 #两老 👵🏻👴🏻 坐低,我再去买嘢饮。我叫咗杯加大版嘅 #鲜奶绿茶、#芝脆多 比两老,而我自己就要咗杯 #士多啤梨沙冰。不过估唔到 #妈妈 想饮冻嘢,我唯有同佢换🤣 #鲜奶绿茶 🍵 奶味十足,混埋绿茶味道又几夹😌 我好想比个like件 #芝脆多,浓浓嘅芝士味道,未入口已经好满足😋 一件切开三个人分,份量啱啱好👍🏻不过要提嘅系店舖卫生问题,比钱嘅时候见一大包一大包未封口嘅垃杂喺 #水吧位置 等待处理,点解啲垃圾唔系同 #厨具 分开嘅呢?流均程上要注意。