2017-12-09
对于一个九龙人嚟讲荃湾真系远左少少,不过为左接草根妹妹无法啦🤷🏻♀️~睇人地d食评话呢间放题d甜品好正,谂左好耐唔知信唔信得过,终于都系要自己嚟试试伏🙈晚市放题2小时 (成人$218, 小童及长者$128)牛之锅呢个2小时放题包括日本料理+火锅+即制甜品,食完后真系要介绍下佢地个即制甜品!! 🍩🍰🥧🍨🍪放题餐厅内食到质素唔错的甜品,令草根觉得几有惊喜~~❤️📍即制甜品(宇冶抹茶芭菲、扭纹抹茶新地、软雪糕窝夫、D24榴梿班戟、榴梿甘露、芒果雪娘梅、日式蓝梅乳酩)呢个宇冶抹茶芭菲系呢到皇牌,抹茶有少少回甘🍃芭菲内仲有烟韧白玉、cream、脆脆同啫喱,唔讲仲以为自己系出面食紧$50几蚊嘅质素💚💚虽然唔系大杯,不过系任食,你食得落叫几多都可以💁🏻♀️另外两款榴梿甜品都真材实料,好香榴梿味😍有惊喜当然有伏野啦🙈,唔太建议大家试日式蓝梅乳酩,感觉好奇怪👎🏻📍火锅(美国极上牛肉、美国牛肉、纽西兰羊肩肉、豚肉、各式丸类、火锅配料....)有得自选汤底,肉类有大细分,叫细碟其实已经好多,火锅配料选择几多,都同平日打边炉差唔多。📍刺身(三文鱼、带子、有头甜虾、鲍片、北寄贝、赤贝)唔够新鲜,冇鲜味感觉好雪👎🏻
晚市放题2小时 (成人$218, 小童及长者$128)
📍即制甜品
📍火锅
📍刺身
(三文鱼、带子、有头甜虾、鲍片、北寄贝、赤贝)
唔够新鲜,冇鲜味感觉好雪👎🏻
📍寿司
寿司细细件,可以一啖一口,全部都唔错
仲有得叫鱼籽海胆
📍天妇罗/扬物
(芝麻鸡翼、榴莲炸弹、炸蚝、芝士年糕等等)
炸物正常水平,最好食系鸡翼炸到外脆内脆,依然保留到肉汁😍
整体其实算不过不较失,刺身做得比较差,可以唔洗叫😭好彩甜品拉番d分,试过一次就够了~