2023-03-13
生日前夕虽然要返工但食饭都要对自己好d,所以提前book左呢间公司附近既生蚝放题慰劳自己😆放题有60分钟同90分钟,我今日就拣左90分钟$498 除左生蚝住食,仲包烧蚝,帆立贝,各种串烧同饮品咁抵食难怪我weekday lunch 食既时候full house 见到好多walk in 都食唔到/要等到下 round要有得食,更加庆幸自己book左😎餐厅首先将精致既头盘九宫格呈上🤩靓到飞起,十分吸晴,有天妇罗秋葵,薄薄一层里住炸起但咬落去超juicy 唔会炸到太干身,日本直送既象拔蚌肥美爽口,仲有我好钟意既牡蛎茶渍饭,吸引哂精华好入味,佢细细一碗内食完唔够喉,好彩包埋系放题入面我之后encore多碗月见烧鸟丸-鸡软骨沾上生蛋黄有咬口之余非常惹味烧味醂鱼干第一次食,烟烟韧韧食到上瘾,忍唔住再要多左两份食烧日本一口番薯都超甜超好食😭搞到我食番薯仲多过d生蚝🤣讲番主打既北木岛养殖场供应既生蚝绝对有质素,个个都胀卜卜饱满,有半只手掌咁大,鲜味浓郁,伴土佐酢啫喱食更creamy 串烧选择唔多但质素认真唔错,我点左几串烧鸟七里香同大腿肉,仲有烧羊架,全部都烧得恰到好处,肉质鲜嫩;餐厅仲提供三种酱汁,
月见烧鸟丸-鸡软骨沾上生蛋黄有咬口之余非常惹味
烧味醂鱼干第一次食,烟烟韧韧食到上瘾,忍唔住再要多左两份食
烧日本一口番薯都超甜超好食😭搞到我食番薯仲多过d生蚝🤣
串烧选择唔多但质素认真唔错,我点左几串烧鸟七里香同大腿肉,仲有烧羊架,全部都烧得恰到好处,肉质鲜嫩;餐厅仲提供三种酱汁,分别有XO,蒜蓉同我最爱既孜然