2022-06-15 51 浏览
偶尔放题式打边炉,感觉好减压,唔洗谂,想食就叫。当然啦咁就要去间有质素既,今晚去左真味鲜厨。一坐低就有惹味嘅鸡煲开胃,侍应好好帮我地搞,确保唔痴底,鸡件大大件,好肉地,叫左小辣,煲耐d洋葱够淋又甜,如果唔够食重可以再添食。之后上埋刺身拼盘,有甜虾、带子、三文鱼腩、鲍鱼、八爪鱼等,摆盘靓靓,而且三文鱼腩特别厚肉。汤底有胡椒萝卜排骨汤,够胡椒味但又唔会好辣,而且大大件猪骨,好足料。今晚好D既我地当然拣左龙虾啦,龙虾劲新鲜,上枱时重见到d肉弹下弹下,烚5分钟,啱啱好,咩都唔洗点,鲜味已经够晒。另外蛏子又系一赞,大大只,长过我手掌有多,肉厚弹牙。鱼类有脆肉鲩和龙趸肉,龙趸肉质实净,唔会烚两下就散,证明好新鲜。海鲜拼盘重有海虾、青口、带子、蚬等。打边炉另一主角,特级安格斯肥牛,有牛味,而且雪花分布均匀,有油香但唔油腻。另外火锅必食有大大粒好足料既水饺,满满既虾肉、木耳…正~之后重叫左虾滑、冰豆腐、新淮山、炸鱼皮,数之不尽。饮品任饮,啤酒、汽水、乌龙茶咩都有得饮,重有百香果汁,总有一款啱饮,而且自助区重有几款头盘小食。

另外蛏子又系一赞,大大只,长过我手掌有多,肉厚弹牙。

另外火锅必食有大大粒好足料既水饺,满满既虾肉、木耳…正~

之后重叫左虾滑、冰豆腐、新淮山、炸鱼皮,数之不尽。