2017-04-09
笔者系一个放题爱好者,但同时又好怕肥,到咁上下就想食翻餐放题,开怀放肆一下,好矛盾今次就来到旺角大瀛喜。点餐纸左上角大个ABCD 分好晒类!好清楚。左上系左口鱼群边寿司,入口即溶,但火炙得唔系。右上系火灸蟹棒寿司,大大条,正!左下系火灸三文鱼,同样地火灸得唔够,可能星期六人多,太多柯打!右下三文鱼鱼腩,老实食放题就唔好对食物有太高要求,但呢个系出乎意料的好食,三文鱼腩够晒肥美:-)刺身大路的都可以点。三文鱼中上水平。希灵鱼不错,唔腥亦不会太酸。天妇罗左:蟹棒,无沾满炸粉,一赞。中:大虾,合格到位。右:甜蕃薯,细细粒,味道甜美炸物芝麻鸡翼热辣辣,正!吉列蚝:能保持蚝味,难得:-)卷物 下:忌廉芝士鳗鱼卷:个心有好大嚿芝士,同鳗鱼好夹,可惜个汁有点抢味。右:虾卷,图都睇到个虾好大嚿,好脆!甜品泡芺绿茶软饼好食,皮薄,内里的绿菜cream 好轻身,唔会令人觉得好济。饮品好多选择,罐装枝装,就连清热酷都有!雪糕 雪条要提的系食物大部份都做到细细件 , one mouthful 。咁样就可以食多几款不同的食物,不错错! PS. 七点前离座八折,七点半前八五折。
今次就来到旺角大瀛喜。
点餐纸左上角大个ABCD 分好晒类!好清楚。 左上系左口鱼群边 寿司,入口即溶,但火炙得唔系。
右上系火灸蟹棒寿司,大大条,正!
大路的都可以点。
三文鱼中上水平。
希灵鱼不错,唔腥亦不会太酸。
左:蟹棒,无沾满炸粉,一赞。
中:大虾,合格到位。
右:甜蕃薯,细细粒,味道甜美
芝麻鸡翼热辣辣,正!
吉列蚝:能保持蚝味,难得:-)
右:虾卷,图都睇到个虾好大嚿,好脆!
泡芺
好多选择,罐装枝装,就连清热酷都有! 雪糕 雪条 要提的系食物大部份都做到细细件 , one mouthful 。咁样就可以食多几款不同的食物,不错错!
PS. 七点前离座八折,七点半前八五折。