2019-01-15
又系日式放题时间, 今晚同朋友试左荃湾嘅大井町日式方题, 想讲嘅系依间绝对系有水准嘅一间。皆因平时同朋友食开嘅放题有唔少都系伏黎, 试过迫爆等餐死嘅有, 坐得迫迫夹嘅又有, 当然都试过出嘢食超慢或漏单, 食完想打人嘅放题啦!朋友知我对放题有啲要求, 所以就带我嚟依度开餐, 先讲环境, 第一个感觉系好大同好光猛, 可能坐位够多, 我地两个人, 坐四人卡位, 劲舒服。 睇下柯打纸, 选择超多呢, 根本唔会试得哂啲嘢食, 我同朋友每一round都好小心咁拣自己嘅最爱, 尽可能试多啲唔同嘅嘢。 除左柯打纸, 餐厅中间位置有个自助区, 除饮品外, 我都见到有好多嘢食, 冻盘如青口及虾之类, 沙律吧, 甜品柜, 雪糕柜, 饮酒嘅朋友仔要特别留意, 依度有部机可以任倒清酒同梅酒嘅, 本人试过都真系唔错下, 剩饮都可以回本, 笑!另一个温馨提示系柯打嘅嘢食上台速度好快, 一次过叫太多感觉上系食唔切嘅, 所以各位点下一轮嘅时候, 最好自己已经清左枱面上八成嘅嘢先好再叫。 至于味道, 我朋友就一路食一路赞果种啦 (我就冇佢咁多嘢讲啦, 专心食好嘢啦紧系。。。) 刺身我地叫左两round, 回本美食之一,
另一个温馨提示系柯打嘅嘢食上台速度好快, 一次过叫太多感觉上系食唔切嘅, 所以各位点下一轮嘅时候, 最好自己已经清左枱面上八成嘅嘢先好再叫。 至于味道, 我朋友就一路食一路赞果种啦 (我就冇佢咁多嘢讲啦, 专心食好嘢啦紧系。。。) 刺身我地叫左两round, 回本美食之一, 新鲜, 冇雪味果只, 但因为太多嘢食要试, 所以两round都唔敢叫太多, 唔似其他枱叫到好似去饮嘅大拼盘咁, 反而想重点推介以下嘢食俾各位: 1) 卷物同军舰寿司, 鳗鱼卷系必试嘅, 超好味, 军舰就贪佢啲紫菜超脆超新鲜, 唔似平时出去食淋batbat果种, 好似放左好耐个只; 2) 牛舌同鸡软骨, 香口浓味, 我一个人每样食左三串, 正; 3) 炸虾天妇罗, 热辣辣兼且内软外脆, 食得出虾肉唔系死实实果只; 4) 焗蟹盖, 好特别, 平时放题好少见; 5)movenpick 合桃味雪糕, 好似话系限定嘅, 唔试就笨啦。
个肚食到饱饱先识停, 又系时候要减肥啦!