2016-07-07 15557 浏览
六月头老爷生日,我地同佢去左BBQ7080亚士厘道个间,我地谂住同老爷做生日,费事食放题啦,因为惊放题啲料会差啲(真系小人之心)结果五个大人食左16xx。六月尾我同家姐细佬带阿仔去愉城玩,佢地话想食烧肉,谂起BBQ7080有做放题,咁不如去试下啦,食完即刻觉得月头老爷个餐饭无拣放题实在蠢到一个点,放题既质素完全同自己叫既一样,款又多又任饮任食,价钱仲平一截我地个晚四大人一bb,都系8xx咋,饱到不得了,而且系荃湾呢间有军队主题既,生日仲有职员唱晒军人式生日歌送蛋糕,个种震憾真系唔关事既外人都开心埋一份,好后悔月头无拣呢到呀希望BBQ7080会继续做放题又keep住呢个水准,迟啲妈咪生日同佢黎实开心死(有人突然唱生日歌呢啲真系好buy架,仲要军人式个只,真系唔系现场唔会明有几震撼)讲返放题当晚既质素先,其实我一向都钟情7080啲已调味既肉,佢用梨腌得好好食,去过其他韩式烧肉店都觉得唔够呢到好味)当晚老公同细佬两位男士都系食得之人,老公牛魔皇,细佬就主攻羊架,我同家姐样样都食,阿仔就最爱呢到既炒粉丝,次次都乖乖食好多。我要忙于照顾阿仔,啲肉既相都影得唔多添肉类方面,我地差唔多样样都有叫咁滞
)结果五个大人食左16xx。

我地个晚四大人一bb,都系8xx咋,饱到不得了,

我要忙于照顾阿仔,啲肉既相都影得唔多添
肉类方面,我地差唔多样样都有叫咁滞,样样都唔错,其中猪腩肉、羊架、牛仔骨、牛舌、猪皮、鸡柳我觉得都系食完可以再添架,五花腩,羊架,牛仔骨、牛排骨全都肥瘦均匀,
烧肉最忌太瘦,好易鞋嘛,而且全都肉汁非常充足,牛舌本身特别喜好,如可以厚返少少会更好,猪皮今次烧得软绵绵,感觉好得意,有别于之前食过「un un」既口感,
鸡柳烧后甜甜地,就算唔蘸酱汁都一样好味。
烧凤爪口感好得意,我好钟意,但家姐觉得怪怪地
食物喜好呢回事好主观既
我平时好钟意食海鲜,但烧海鲜硬系觉得唔太好食,唔关质素时,纯粹系自己唔太钟意烧海鲜罢,不过其实呢到既虾都好大只。
任饮方面我最钟意无他既锡兰红茶,有气个只无咁好饮,呢到都有可乐,而且仲系好新既货添,已经系最近广告卖既月份同日期个只款喇。
熟食方面,韩式炒粉丝点完又再点就知有几好味啦,岁半既仔仔自己逐条食都不知几滋味,石锅杂锦饭好味,但可能我地落得太多韩式辣酱喇,食两啖我已经食唔到,
煎饺香脆,韩式年糕甜甜辣辣都唔错,煎饼我就觉得唔太好食,不过我最钟意都系炒粉丝,而且烧肉放题都系主攻肉,熟食轻尝就算

明显我地都系食肉兽啦,我问叫唔叫菜佢地都无反应,可能唔会比啲菜霸左个胃啲位啦
整体黎讲,真系估唔到放题啲肉质素会咁高,完全同我平时单点一样,所以一日仲有放题,我系唔会再单点咁蠢架喇
荃湾呢间个场又大啲,我觉得好坐过亚士厘到个间好多,唯一系搭电梯要排比较耐队。

特别一赞系BBQ7080系难得一间有bb櫈既烧肉店,对于有小朋友既家长实在系太太太好,我食过好多其他烧肉店都无bb櫈提供,最多得卡位,呢点实在要高度赞扬BBQ7080。
同埋呢到有个几有型既oppa呢

2016-06-30