2017-12-24
又去到食放题嘅日子 (因为一年365日都咁啱食放题 )但今次就揾到个好少少既籍口,因为工作嘅缘故,好耐、好耐冇同男朋友食饭啦~~ (其实都只系两个星期 ) 所以决定今晚要食好啲! 提早订位仲送芝士焗龙虾,有海鲜食,人都开心啲芝士焗龙虾既份量比我想像中大,有三分二只手掌咁大, 将佢拉返直,应该长过我只手掌添除咗芝士,仲有沙律酱,多左份甜酸甜酸既味道,又几开胃,而龙虾质素都唔差,好弹牙,加上趁热食配埋芝士真系好香 我哋仲叫咗好多寿司,我最钟意就系蟹棒寿司,因为好钟意一丝一丝既口感,而且仲够哂甜 另外火炙三文鱼都唔错,火既热力迫出左三文鱼嘅油份,所以油脂香比起食三文鱼刺身更胜一筹炸物同天妇罗登场~芝麻鸡翼胀卜卜,闻落十分之香,外脆内嫩,永远都系我放题的最爱 天妇罗必食嘅就系蟹棒,原因无他,就系我钟意蟹棒同埋呢到有充满中学回忆嘅鸡肉串烧!!! 以前放小息既时侯,好多时都系食佢,配返无得输既经典烧汁 芝士焗蚝配埋酸酸甜甜沙律酱,虽然蚝有D细粒,但胜在够饱满,蚝味充足去到最后一ROUND既甜品,发现选择都唔少升级放题可以拣布朗尼伴鲜果, 细细粒一口一个,而且热食令朱古力味更浓泡芙味道选择仲有3种咁
所以决定今晚要食好啲! 提早订位仲送芝士焗龙虾,有海鲜食,人都开心啲 芝士焗龙虾既份量比我想像中大,有三分二只手掌咁大, 将佢拉返直,应该长过我只手掌添
我哋仲叫咗好多 寿司,我最钟意就系蟹棒寿司,因为好钟意一丝一丝既口感,而且仲够哂甜
炸物同天妇罗登场~ 芝麻鸡翼胀卜卜,闻落十分之香,外脆内嫩,永远都系我 放题的最爱
天妇罗必食嘅就系蟹棒,原因无他,就系我钟意蟹棒
去到最后一ROUND既甜品,发现选择都唔少 升级 放题可以拣布朗尼伴鲜果, 细细粒一口一个,而且热食令朱古力味更浓
泡芙味道选择仲有3种咁多,原味、绿茶、士多啤梨,士多啤梨酸酸甜甜,感觉更突出同平衡
仲有中学成日会食到嘅冰菠萝同牛奶乐,童年回忆嘭嘭声咁涌出嚟