2016-06-18 503 浏览
一大班朋友约食饭,唔想谂食咩,食放题就最好,咩都有得食,唔使谂,唔使拣。唔想食乜乜乜,价钱太贵,有人介绍青木,价钱ok啦,6个人有间厢房,非常好,不过book左枱都要等,有无咁多人食啊?放题头轮当然系狗冲咁叫哂刺身,有咁多叫咁多,样样都试,叫咁多,莅足咁多,无偷功减料。有人同我讲,全港日本野既刺身都系得几间供应商,大家味道差唔多,差在边个保存得好。好吧, 除左虾之外,其他保存得几好,够新鲜三文鱼够肥,吞拿鱼够鲜美无渣,未系入口即溶,但都溶溶地。喂,唔够皮,莅多一轮,都系跟单足料,咁算你啦。跟住当然食串烧,串烧等得比较耐,师傅要时间烧,肥牛金蘑够惹味,普遍都烧得干身,冬菇喊味合到好处。鸡翼都食左几只,辣酒花螺Ok,只嫌不够辣。朋友仲介绍,青木出名甜品,甜品师傅有心思做,不会太甜太腻,食完返闺刚刚好。人头2百几,唔系平, 但性价比ok。

朋友仲介绍,青木出名甜品甜品师傅有心思做,不会太甜太腻,食完返闺刚刚好。

人头2百几,唔系平, 但性价比ok。
2016-06-09