2017-03-20 146 浏览
入到去餐厅,装饰简单朴实,有lunch定食或者烤肉,当然我就喜欢食烤肉,而家又有放题,更适合我,lunch食放题好处系比较充足时间消化,唔会咁易觉得滞,一坐低就order烤肉了,放题形式系有一叠order纸,按喜好同份量写落去,例如我地两人食,份量只可以最多系总人数两倍即系4,我好欣赏呢种做法,唔会咁易浪费食物,按人数提供,另外我地再加左钱升级,可以有更多选择。见到墙上有宣传写住Like 呢间食肆facebook专页就送特大刺身虾一只,我地当然唔放过呢D优惠,的确食到既虾刺身真系名副其实好新鲜大只又爽口弹牙。我地好快就点左好多烤肉类食物,而上菜速度都十分迅速,首轮主要点了肉类,包括牛肉,豚肉同羊架,牛肉我主力推介,尤甚系一口和牛,入口即溶,牛香浓厚,十分可口,其次牛舌,牛肋肉都好好食,值得一叫再叫,豚肉我地食芝士豚拖罗,地狱豚颈肉,拖罗好重豚香味,而豚颈肉口感嫩嫩带有弹性,不比牛逊色,而香草羊架我地食到津津有味,一来香草味好开胃,二来羊架肉质细致松软,一食难忘!有点要注意,职员解释肉类会泻油,所以适宜放在烤肉碢中间,而海鲜同蔬菜类围边,这样就可以吸收了肉类天然的油份了。我们点的刺身亦都

我们点的刺身亦都好新鲜,如三文鱼,带子同甜虾,绝不欺场,全部份量足,厚切大大块的非常爽滑甜,我地都系食左一round 刺身类,因为仲有好多美食要食呢!

其余小食类,我们点了烧鸡翼, ,墨鱼软骨,法式香草龙脷柳,关东杂菜及其他瓜菜类,鸡翼烧得香口嫩滑,墨鱼软骨入口脆卜卜的,咸咸香香,龙脷柳亦都好滑同弹牙,至于杂菜同其他野菜类都好新鲜,因为按人头份量准备食物,我们不会食到过饱,又可以试到咁多种唔同既食物,下次都会再黎。