2019-04-05
早上返工,晚上返学,是一般打工仔日常返学前的晚餐,选择了久违的日式放题稿赏一下自己。之前经过,已经知道平时晚餐时间会好多人排队等位,所以拣左六点黎到。不用等位,但餐厅已经有不少食客。系文华商场,搭笠可到,地点指示清晰。餐厅用剔剔纸落单,我觉得比平板电脑落单更方便快捷! 有不同类型食物: 寿司,刺身,卷物,煮食, 锅物, 炸物 ,天妇罗……,仲有星级海鲜宴!其中星级海鲜宴食物最吸引, 有黄金炒海虾 辣酒煮大蚬, 瑶柱海鲜粥 ,法式忌廉蓝青口,芝士蒜香虾。<芝士蒜香虾> 开边大虾铺上蒜粒,再加上一层厚厚焗过嘅芝士, 蒜香、芝士咸香, 加上虾的鲜味 ,在口腔融为一体,在味蕾上到爆发! 必推!< 刺身 >刺身新鲜,厚切,即叫即到。 其中油甘鱼和樱花鱿鱼味道最好。< 海胆手卷 >手卷一口份量,海胆冇腥味,味道唔错!<人气铁板蒜香一口牛> 必推称得上人气之作,果然系做得出色。牛肉质地爽弹,有牛香,蒜香味浓。 我发觉佢哋嘅蒜香食物做得最出色!必叫!< 蒲烧鳗鱼 > 必点超好食! 平时出街买鳗鱼都好贵,喺度可以食番够本! 鳗鱼无骨,肉质软林,蒲烧汁香甜! <盐烧三文鱼寿司>好食到咬咗一半先记得影相。
返学前的晚餐,选择了久违的日式放题稿赏一下自己。
系文华商场,搭笠可到,地点指示清晰。
餐厅用剔剔纸落单,我觉得比平板电脑落单更方便快捷!
<芝士蒜香虾>
< 刺身 >
刺身新鲜,厚切,即叫即到。 其中油甘鱼和樱花鱿鱼味道最好。
< 海胆手卷 >
手卷一口份量,海胆冇腥味,味道唔错!
<人气铁板蒜香一口牛> 必推
< 蒲烧鳗鱼 > 必点
<盐烧三文鱼寿司>
好食到咬咗一半先记得影相。 三文鱼炙烧过 后 ,能逼出本身鱼油, 加上少少咸香 ,真系好好食!
<心太软> 正
细细件,热辣辣,朱古力味香浓, 蛋糕湿润 ,有流心效果。
饮品种类繁多,仲有啤酒,胶樽装饮品大大支 唔似得其他放题店,胶樽饮品细细支。
仲食咗好多其他食物,真系写都写唔晒! 仲有甜品柜雪糕柜都冇影到出嚟。
平均食物质素高 , 热食够热 ,食物味道唔错, 冇漏单情况,传菜够快,职员做事勤快,好快会收走食完嘅碟,有礼貌~
可见无论食物、服务、环境 ,都显示出呢一间系有诚意嘅放题食肆,值得支持。