2019-04-01
今日系旺角睇完戏,劲肚饿,想食好多野医肚,所以㨂左放题黎食。一入到餐厅,见到嘅店员都好好态度,一开始就提醒我地咩枱号,又会主动收走空碟,收之前又会问我地仲要唔要,仲好好笑容。真系好耐无见过咁好服务态度嘅餐厅。咁野食方面又点呢?盐烧牛舌;食落好香有肉汁,啲调味好足,孜然味且盐味好出,岩哂重口味嘅我。芝麻鸡翼同吉列蚝;鸡翼好出色,食落香口,劲多芝麻,鸡又唔会好干,一定要食依个!蚝嘅味道都唔错,我一直都中意吉列蚝多过生蚝,觉得炸过嘅蚝更加香,依种蚝嘅size比较细,但放题可以食多好多只,一样咁满足。吉虾虾、蟹捧、南瓜同炸鲜奶;头三样嘅味道同粉量都正常。炸鲜奶几好食,奶味好重好香,带有啲甜味,当系甜品食都唔错。鸡软骨串;我一直都好中意食软骨,佢依个都烧得唔错,香口有孜然味,食落脆口好过瘾,之后仲加多左两串比自己,哈哈。焗带子,烧蕃薯、菠萝;带子系用沙律酱去焗,但个人觉得油左啲。烧菠萝就真系无得输,又甜又多汁,唔会太干身,谂起都想再食啊。野菜牛乳锅;个汤头好浓好香,同埋啲爽甜嘅菜一齐食,好舒服,即时觉得好健康,仲有啲豆腐,好滑好有豆味,足哂料。 萄挞;细细个,味道都唔错,但有少少干。鹅肝带子寿司
咁野食方面又点呢?
盐烧牛舌;
吉虾虾、蟹捧、南瓜同炸鲜奶;
头三样嘅味道同粉量都正常。
炸鲜奶几好食,奶味好重好香,带有啲甜味,当系甜品食都唔错。
焗带子,烧蕃薯、菠萝;
带子系用沙律酱去焗,但个人觉得油左啲。
野菜牛乳锅;
萄挞;
细细个,味道都唔错,但有少少干。
依个好好食,带子本身好新鲜有味,加埋鹅肝,入口个香味就出哂黎,几出色。
个粥好有鲜味,口感都几绵,仲有两只虾,新鲜爽口虾味重。
最后仲有各款甜品,胜在款式够多选择。而且仲有夹糖,童年回忆翻晒黎呀!
依间可以再战!