餐厅: 校長燒肉日韓料理 (觀塘廣場)
资讯:

2024-02-13 325 浏览
晚市早鸟108,平日服务费40。位置就脚。介乎推介同唔推介之间,睇返想点取舍。早鸟时段价格便宜,想咩都食吓,想过口瘾都可以考虑。(正正常常嘅,以下有讲𠮶啲系可以改善嘅位)饮食品质:猪牛肉片,一分钱一分货,优惠后大食啲都好易回本,但正价时段就未必会拣呢间。有秋刀鱼同多春鱼,同行好友试咗多春鱼,佢有攞多次我谂都应该食得吓嘅。我自己就不了(其实一坐低就闻到舖头有烧鱼味,所以觉得抽风唔好,烧𠮶阵当然又系有🥴)有几款菇可以攞,几好。丸有特别啲,反而普通嘅就少啲。一口牛腌得几好,可以配搭啲酱料,牛扒咸咗啲,唔点酱都咸,似烧烤店腌。嘢饮都几多款,罐装嘢唔洗点评,水机斟啲清酒好似冇酒精😅自己整嘅甜品有诚意,但可以再好食啲。火锅汤试咗寿喜烧,韩式辣汤,后者似就咁红色韩式辣椒酱沟水only。冷盘食得吓,除咗泡菜唔知自己整定买,唔入味。(似乎韩式𠮶啲都好出事😂)沙律吧啲菜都几新鲜。进餐体验:有预约记录,但店员说找不到(好彩好多空位,冇乜扰攘就安排返座位)自助区和座位的布置不太好,自助一边,位一边咁,最后被安排较远嘅位置,有d失望(明明前啲大把位)。一嚟抽气唔系咁好,二嚟清洁有啲求其,见到员工的收拾餐枱的情况
晚市早鸟108,平日服务费40。
位置就脚。
介乎推介同唔推介之间,睇返想点取舍。

饮食品质:
有几款菇可以攞,几好。
丸有特别啲,反而普通嘅就少啲。
嘢饮都几多款,罐装嘢唔洗点评,水机斟啲清酒好似冇酒精😅
自己整嘅甜品有诚意,但可以再好食啲。
沙律吧啲菜都几新鲜。

进餐体验:有预约记录,但店员说找不到
(好彩好多空位,冇乜扰攘就安排返座位)
一嚟抽气唔系咁好,二嚟清洁有啲求其,见到员工的收拾餐枱的情况,6个字:有清洁,但不多
喷吓清洁剂抹吓,座位有上手啲油同焦咗嘅嘢😅,枱同全部嘢好似都黐立立咁。
除了开炉、换烧烤纸和埋单有员工外,其余连火锅汤比较危险的部分都系100%自助,店里有啲细路会去攞嘢食,其实真系唔系咁好,最重要系清洁情况唔理想,40服务费就唔太合理,香港普遍食店都钟意咁巧立名目收费,真系唔太好。

小插曲:店员有问著校服嘅学生系咪偷饮酒,话佢哋唔可以饮,可能佢只系惊俾人间舖抄牌嘅,但佢又真系做得啱,都想俾返个like佢
2024-02-05
用餐优惠