2015-07-05
我开头谂住去商场揾解手间,路经呢间舖,比佢D甜品样吸左去,喺门口望望下~有个服务员行埋黎介绍~睇佢外表以为系自家人~谂住搭个讪,点知佢一开口就知佢系外语人了!心头拉紧一下~又唔好意思走开~倾下睇下终于都抵唔住美丽的甜品而入左去了~睇住个餐牌有TEA SET, 用左九牛二猪之力同服务员研究左一轮~好唔容易终于落到单。入门口前又话厨柜show 出黎的甜品点配搭都得,坐到入去叫餐时,就话点SET的话呢样唔包𠮶样唔点得,餐特饮又话要加钱。。。确有少少唔愉快最后点左两件咸点两件甜点果仁蕉糖士芝达 - 超级香浓的蕉糖士芝!!入口那种要肥死的感觉确系令人难以形容,又香又软又腻.甜度适中,感觉蕉糖的味道唔会太霸道~配合埋粒粒的果仁,真系美妙士多啤里慕思杯 - 心谂一个SUPER甜再配一个SUPER酸的两者冲击一下~但慕思杯比预期中甜,底层的士多啤里浆系最酸的,但份量太少~中间的慕思即使有层海棉蛋糕隔住,感觉都过多了~三文鱼小汉堡 - 简单菜式~烟三文鱼加少少沙律叠成小汉堡,两啖唔洗就KO左佢~真系要用心感受先可以令人食出他的真味~!香草汉堡包相信系家制,质感香香软软的~好味道巴马火腿多士 - 巴马火腿
最后点左两件咸点两件甜点
巴马火腿多士 - 巴马火腿加两小片芝士再加点带有酸味的沙律浆,感觉有点过咸~可能巴马火腿仲系配生果会好D~多士食落系似香草软法包~相信系同汉堡包的一个底~!本想分开两啖食,但包同火腿一时间咬唔开~所以迫住一啖搞掂佢~哈!~失礼死人了~~
甜品质量方面真系唔错,香,浓,甜,酸,样。。乜都好够,绝对系b++之选!!
饮品方面就伤心少少。有机原味咖啡出品一般,面层有油脂少许~可能系即磨咖啡豆关系吧~可能冇加钱,所以饮普通的出品!
另一杯餐饮“养生有机洛神花茶“就。。色香味都齐的茶包呢。。。
店舖本身冇洗手间设备~要解手的话要去商场二楼的洗手间..要行到鬼咩远呢~
总括黎讲..出品唔错,绝对系KILL TIME 好地方~!值得再去~!