2019-05-18
餐厅到处见到抵食语录,例如「Never Tell a Woman to Calm Down」,相信作为男朋友一定深深明白呢个道理,但亦会一错再错。所以餐牌会提醒你「The Worst is yet to come」。不过今次带女友嚟呢间餐厅佢都好满意,环境非常写意,为佢近日既忙碌带来一晚放假气氛。餐牌设计又系非常抵死,食物名改得特别,另外第一页写「比上不足,比下有余」,够晒「谦虚」。连碟都系自己设计,印上英女皇正面,真系别出心裁。首先上菜既系平凡到无得再平凡既炸洋葱圈。虽然卖相平凡,但炸酱几出色,唔会觉得好粉。而且仍然食列洋葱嘅甜味。千岛酱软壳蟹比蕯卖相吸引,成只软壳蟹放系簿饼上面,软壳蟹炸得酥脆,加左菠萝令整体无咁腻。自己亦非常喜欢薯蓉簿饼底。都几辣的泰式打抛猪乌冬真系几辣,而辣劲特别持久。乌冬弹牙,肉碎超多,用山菜包住肉碎一齐食超正。香港人生活节奏咁快,Mamaday可以放松自己心情,笑一笑,世界更美妙。😂
连碟都系自己设计,印上英女皇正面,真系别出心裁。
平凡到无得再平凡既炸洋葱圈
千岛酱软壳蟹比萨