2023-06-29
呢间舖好近大围站, 基本上一出闸行5分钟就到。入到去里面空间好够, 分左4个area, 第一个系近门口位, 就系榻榻米式, 跟住有吧台位同普通坐位, 睇到仲有个房仔可以坐, 够哂私隐度。.我就普通坐位就可以, 台脚用左啤酒箱, 好得意。同埋台同台之间既空间都唔错。.员工仲好似朋友咁同客倾计, 令人感觉真系放松左。.胡麻豆腐蕃茄沙律 $68夏天真系要食番清爽既沙律开下胃同令个人冷静下, 沙律菜新鲜,豆腐都好滑, 只系滑到最后要同匙先食到。.三色腐皮海贼 $98就有3种唔同口味, 有熟吞拿鱼加脆条, 生吞拿鱼蓉同角切三文鱼同蟹籽.野菜天妇罗 $78有几款唔同既材料 : 蕃薯, 南瓜, 青椒, 冬菇,外面既炸粉好薄, 所以食到脆得黎, 唔会过度油炸左,食到材料本身既甜味。点埋天妇罗汁, 清凉。.活平目鱼 $188呢个不得了, 每一块都好晶莹剔透, 鱼既本身味道淡, 但系慢慢咬就会有鱼味出黎, 点埋柚子柠檬汁一齐食, 成件事即刻升华左, 清爽左好多, 去居酒屋点鱼生食真系冇错。 .西京味㬝猪腩 $88腩肉肉质好实净, 但唔会好硬, 好入味。趁热食好香口。..士多啤梨梳打 $48呢杯用左士多啤梨
入到去里面空间好够, 分左4个area,
第一个系近门口位, 就系榻榻米式,
我就普通坐位就可以, 台脚用左啤酒箱, 好得意。
同埋台同台之间既空间都唔错。
员工仲好似朋友咁同客倾计, 令人感觉真系放松左。
胡麻豆腐蕃茄沙律 $68
夏天真系要食番清爽既沙律开下胃同令个人冷静下,
沙律菜新鲜,豆腐都好滑, 只系滑到最后要同匙先食到。
三色腐皮海贼 $98
野菜天妇罗 $78
有几款唔同既材料 : 蕃薯, 南瓜, 青椒, 冬菇,
外面既炸粉好薄, 所以食到脆得黎, 唔会过度油炸左,
食到材料本身既甜味。点埋天妇罗汁, 清凉。
活平目鱼 $188
呢个不得了, 每一块都好晶莹剔透,
清爽左好多, 去居酒屋点鱼生食真系冇错。
西京味㬝猪腩 $88
腩肉肉质好实净, 但唔会好硬, 好入味。趁热食好香口。
.士多啤梨梳打 $48
呢杯用左士多啤梨酱做底, 一定要搅拌左先好饮, 甜甜的。
自家制柠檬绿茶 $38
正正常常既绿茶