2023-07-08
今日放假约咗朋友入元朗行街,行咗一阵谂住揾啲嘢食下,朋友带咗我去 87 coffee。地址系元朗水车馆街66号锦荣大厦地下,餐厅地方唔算好大,大约有几张枱,空间感都足够,喺度食嘢感觉都几舒适。藜麦田园沙律菜,48元,追加咗巴马火腿,沙律菜新鲜翠绿,上面铺满芝士粉,清新得嚟香口惹味,巴马火腿都好大片,食落有少少咸香,令到味道更加有层次。香煎西班牙猪梅头 伴菠萝 93元,梅头份量好多,外面煎到脆卜卜,最正就系啲边位有少少焦香,入面嘅梅头肉食落去好嫩腍,味道好香好juicy,完全保留到梅头肉嘅肉汁,侧边嘅菠萝又香又甜,完全将梅头肉嘅油腻感减低,配搭得啱啱好。香浓意大利饭去纽西兰肉眼 108元,卖相好吸引,意大利饭挂满忌廉汁,食落去口感烟烟银银,纽西兰肉眼牛肉味好香浓,食落去有入口即溶嘅感觉,肉质非常嫩滑,肉眼有少少脂肪,油花将牛肉嘅香味提升,真系好好味,100分。冻柚子茶,味道酸酸甜甜,柚子味好香,系咁热嘅天气叹返杯冻柚子茶真系有清凉又解渴。