2020-08-11
我谂呢一日应该大部分香港人都被政府辣到兴晒,要平衡心理即刻揾一间黄店食番个甜品balance下~呢一间嘅千层一路都好想试,但好多时来到已经沽清又或者冇位, 咁今日系一个下午茶时间虽然都要等一阵位,不过都唔算太夸张~ 约咗gf佢就未食饭~嗌咗个正餐, 个忌廉汤饮得出应该系自己打嘅,因为成个texture 可以话系几有 homemade feel﹐前菜系薯仔沙律~中规中矩, 叫咗个烟三文鱼茄汁意粉, 意粉系煮得有少少硬身,其实我就啱食不过gf就话硬咗少少…呢个就个人口味,但系个汁几fresh 用料都好新鲜,两大片烟三文鱼, 其实我觉得佢个餐牌啲个意粉同用料系夹其颜色~因为我已经食咗食咗嘢先出去,叫咗个焦糖咖啡千层同埋果茶, 千层真系几好食~难怪佢络绎不绝, 咖啡味好浓焦糖做落去唔会太甜, 可以系带出咗个咖啡香味, size唔算好大嚿~ 以32蚊呢个价钱嚟讲系好ok~ 咁我觉得就唔好同lady比~ ; 果茶好fresh冇咩香精嘅味道, 口感比较天然但系就偏甜咗少少 ~食完呢餐饭呢个人就放松咗好多,始终好食嘅食物系好疗愈, 但系佢哋应该就唔系好够人…定系𠮶日净系得番一个人喺度做,企堂外卖系佢s
食完呢餐饭呢个人就放松咗好多,始终好食嘅食物系好疗愈, 但系佢哋应该就唔系好够人…定系𠮶日净系得番一个人喺度做,企堂外卖系佢serve人系佢出菜又系佢,我都戥呢位靓仔辛苦啊~