2020-12-14 143 浏览
今日同男朋友入去食lunch,一坐低就叫侍应比两杯水我哋丶之后就开始拣嘢食啦!跟住叫咗一个咖喱牛腩饭+泡菜肥牛辛辣面,今日系平日星期一,2:00左右因为限聚令每张枱其实都唔算太full,跟住开始等嘢食嚟,应该个姐姐唔记得咗帮我哋攞两杯水,我哋再同佢讲一次!眼见其实地方唔系大客人唔系多,楼面都见到六七个,但系唔明佢哋望紧啲咩人又唔系多,其实我每次都系叫同一个阿姐拎水费事唔同嘅人讲重复左,我哋对面一对情侣坐低佢即刻比两杯水佢,我真系忍唔到有少少嬲同个阿姐讲我唔该你可唔可以真系比两杯水我哋。佢系真系见到我嬲佢先即刻走去攞跟住咖喱牛腩饭到咗,唔错个咖喱OK嘅,啲牛腩都几林牛筋好食,但系只匙羹超级污糟啰好油,跟住男朋友嘅泡菜肥牛辛辣面⋯⋯一见到两个对望,个卖相真系麻麻地!果然不负众望辛辣面都可以煮到难食过屋企自己煮,肥牛最恐怖好大浸雪藏味道,究竟有几耐冇人叫过?泡菜味系一啲都冇㗎食咗落去辛辣面不像辛辣面泡菜汤底不像泡菜汤底,$46叫个咁嘅面都仲要谂住佢系公仔面稳阵㗎啦。点知食食吓收银𠮶个哥哥大大声声讲快啲比外卖32号啦个客人发紧脾气啊,然后全场焦点梗系望出去睇吓系咩人啦,其实咁样令到人哋好尴尬,

跟住咖喱牛腩饭到咗,唔错个咖喱OK嘅,啲牛腩都几林牛筋好食,但系只匙羹超级污糟啰好油,跟住男朋友嘅泡菜肥牛辛辣面⋯⋯一见到两个对望,个卖相真系麻麻地!果然不负众望辛辣面都可以煮到难食过屋企自己煮,肥牛最恐怖好大浸雪藏味道,究竟有几耐冇人叫过?泡菜味系一啲都冇㗎食咗落去辛辣面不像辛辣面泡菜汤底不像泡菜汤底,$46叫个咁嘅面都仲要谂住佢系公仔面稳阵㗎啦。点知食食吓收银𠮶个哥哥大大声声讲快啲比外卖32号啦个客人发紧脾气啊,然后全场焦点梗系望出去睇吓系咩人啦,其实咁样令到人哋好尴尬,跟住个外卖客人真系喺度发脾气啦,一发脾气佢哋又真系1分钟攞咗个外卖出去㖞!冇乜必要都唔会再食啰,食物唔出色,人咁多效率极低,完!
泡菜肥牛辛辣面