2021-09-15
鲗鱼涌对于我嚟讲的确系几远下,但系好彩我够为食,为咗好嘢食几远都肯去,先至冇错过到呢间劲高质劲好食嘅餐厅!!!我喺星期日夜晚大概六点钟左右到餐厅,已经见到有条队,心谂咁早都要排?!好彩只系餐厅未开门,过咗几分钟之后就顺利入得喇第一次食当然要试吓佢哋嘅招牌猪软骨野菜咖喱饭,因为我好肚饿所以加多咗只温泉蛋睇图以为份量唔多,嚟到先知都几大碟,特别系番薯粟米南瓜生姜饭,下次我一定会叫少饭 同埋虽然话加咗番薯等材料好似比较健康,但系其实都系以白饭为主,如果可以提供糙米饭多一个选择就好喇~野菜有西兰花椰菜花红萝卜洋葱翠玉瓜同埋薯仔,唔系平时摆埋落去一齐煮咖喱好冧𠮶种,味道清新。重头戏系猪软骨! 用烧汁熬制,够大件够冧,而且食落真系有啲胶质浆住个嘴,真系好耐冇食过咁高质咁好食嘅猪软骨喇咖哩我觉得同平时自己用咖喱砖整嘅冇乜分别,一样咁浓味,佢质地偏液体状,分量多够捞饭有突,下次我会叫少汁整体嚟讲呢餐饭真系高水准,短时间之内一定会再去食多一次!依家谂返起个combination 都几得意,无论系猪软骨、椰菜、生姜饭都有各自嘅调味,但系咖喱汁就将佢哋融为一体,造就呢碟咁受欢迎咁好食嘅咖喱饭
猪软骨野菜咖哩饭加温泉蛋